Veurn En Etten | nl-nl.facebook.com

Veurn en Etten is een klein dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt in de gemeente Etten-Leur, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Breda. In 2017 telde het dorp 301 inwoners. De gemeente Veurn en Etten is een stedenband met:

  • Veurne, België
  • Etten-Leur, Nederland
  • Ronse, België
  • Joure, Nederland

Het dorp wordt genoemd naar de twee rivieren die door het gebied stromen, de Veurne en de Etten. De Veurne is een zijrivier van de Maas?

De geschiedenis van het dorp gaat terug tot in de middeleeuwen. In 1227 werd het voor het eerst vermeld in een document. De parochiekerk van Veurn en Etten, Sint-Janskerk, dateert uit de 14e eeuw.

In de 19e eeuw was het dorp vooral bekend Veurn En Etten is een klein stadje in de provincie Zeeland in Nederland. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Veurne en heeft iets meer dan 3.000 inwoners. De stad is een populaire toeristische bestemming vanwege de schilderachtige ligging en de vele historische gebouwen. De stad herbergt ook een aantal kleine bedrijven, waaronder een aantal restaurants en cafés.

De geschiedenis van Veurn En Etten gaat terug tot de 13e eeuw toen het werd gesticht door een groep Vlaamse kolonisten. De stad heette oorspronkelijk Veurne-Saint-Pierre, maar werd later omgedoopt tot Veurne-Saint-Paul. In de 15e eeuw werd de stad veroverd door de Spanjaarden en werd het onderdeel van de Spaanse Nederlanden. De stad bleef onder Spaanse heerschappij totdat de Nederlanders eind 16e eeuw in opstand kwamen.

Tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw bloeide Veurn en Etten als handelsstad en was het de thuisbasis van een aantal rijke kooplieden. De stad was ook een belangrijk centrum van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. In de 18e eeuw nam de stad in belang af en werd uiteindelijk in 1795 door de Fransen geannexeerd.

Veurn en Etten is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant?

De gemeente heeft een oppervlakte van 44,95 km2 (17,32 vierkante mijl) en heeft 11.439 inwoners (vanaf 2017).

  • De gemeente Veurn en Etten is ontstaan in 2001, toen de gemeenten Veurn en Etten werden samengevoegd. De gemeente is vernoemd naar twee dorpen in de gemeente: Veurn en Etten.
  • Veurn is het grootste dorp van de gemeente. Het ligt aan de rivier de Aa, die de grens vormt met België. Het dorp heeft 5.351 inwoners (vanaf 2017).
  • Etten ligt aan de rivier de Dommel, die de grens vormt met de gemeente Helmond. Het dorp heeft 2.086 inwoners (vanaf 2017).

Als u op zoek bent naar Veurn En Etten, kunt u er meer informatie over vinden door de officiële website te bezoeken op nl-nl.facebook.com om meer te weten te komen over Veurn En Etten, volg de onderstaande gids.

VEURN & ETT’N – Facebook

https://nl-nl.facebook.com/VEURNENETTN/
VEURN & ETT’N. 7.453 vind-ik-leuks. l VEURN & ETT’N l Vijf horecaondernemers uit Twente slaan de handen in één om een diner aan te bieden, rijdend…

Culinaire autoroute Twente Veurn &Ett’n – 40km – 6 gangen

https://bijzonderuiteten.nl/food-event/culinaire-autoroute-twente-veurn-ettn/
Een super toffe culinaire autoroute in Twente. Je rijdt ca 40 km en krijgt onderweg een 6-gangen diner in je auto van 6 horeca bedrijven € 39.95 pp.

Oldtimerrijden met een culinair 5 gangen menu met Veurn en …

Evenementen en Nieuws


7 juni 2021. Veurn en Ettn per oldtimerbus. Samen met je vrienden , collega’s of familie een 6 gangen diner in een unieke oldtimer bus!

Toern en smikkeln – Vintage Ride

https://vintageride.nl/toern-en-smikkeln/
Een prachtige route door het glooiende coulissenlandschap van Twente en onderweg stopt u bij 5 gezellige restaurants (waarvan twee bezichtigingspunten) voor een …

‘Veurn en ett’n om contact met gast te houden’ | Dinkelland

https://www.tubantia.nl/dinkelland/nieuw-initiatief-restaurants-in-dinkelland-veurn-en-ettn-om-contact-met-gast-te-houden~aa3117c5/
19 nov 2020 — TT-2020-006051 Henk Demmer (links) van De Witter Hoeve en Ruben Arends van gasterij De Smid hebben nu al zin aan Veurn en ett’n.

Culinaire routes waarbij je landleven proeft – Visit Twente

https://www.visittwente.nl/routes-Twente/-culinaire-routes-waarbij-je-het-echte-landleven-kunt-proeven.-h/
Veurn & Ett’n. Vijf restaurants bundelen hun krachten en starten een nieuw initiatief. Een autotocht langs vijf verschillende horecaondernemers in de …

Dialectkring Achterhoek – Wandeln – MIJN Magazine

Dialectkring Achterhoek – Wandeln


At der nen auto an kwam veurn, dan heuren ik dat wal. Ik von dat trouwens onmeundig steurnd, die auto‛s. Ik kon dan neet mien verhaal good verstaon van al …

Veurn & Ett’n – Naober Magazine

https://www.naober.nl/eropuit/uitgelicht/veurn-en-ettn-autoroute-door-twente-met-een-hapje-en-drankje/
28 feb 2021 — Daarom bieden 5 horeca-ondernemers uit Twente doormiddel van een mooie route, een heerlijk 5-gangen diner aan in uw auto! De route duurt …

De 10 beste restaurants in Etten-Leur – TripAdvisor

https://www.tripadvisor.nl/Restaurants-g652282-Etten_Leur_North_Brabant_Province.html
We hebben geweldige resultaten gevonden, maar sommige hiervan liggen in de buurt van Etten-Leur. We laten resultaten in omliggende steden zien.

Twents dialect – Mijnwoordenboek

https://www.mijnwoordenboek.nl/dialect/Twents
… de vrouwe kan mear met de portemonnee ‘ t hoes oet drèègn, dan de boer d’ r met de schoefkoare in kan veurn … Eten, Ett’n, etten. etende, vrettende.

Spreek je dialect – Pagina 56 – Enschede-Stad.nl

https://www.enschede-stad.nl/viewtopic.php?t=2157&start=1100
3 nov 2015 — Het is eind oktober dus wordt het weer tied veurn nen gezellig feestje. Een Halloweenparty! Yeah… … Um twaalf uur veur het warme etten

Leggenbarg / Foto’s kiekn

http://www.leggenbarg.nl/fotoos_kiekn/53/
Trekkers in stand rust, effen de bene strekken en wat etten. Tied veur pauze. In het zandpad … Effen oefenen, kiekn hoe dat geet zo achter mekaar veurn.

Plaats een reactie